Mitä hyötyä aurinkoenergian käyttämisestä sitten on? Tällä sivulla kerromme tarkemmin aurinkoenergian monista positiivisista puolista.

Aurinkoenergia säästää luontoa sekä lompakkoa

Ensinnäkin aurinkoenergia on lähes ilmaista eikä se tuota lainkaan hiilidioksidipäästöjä. Näin ollen sitä voidaan pitää luontoa säästävänä energiana. Monien energiamuotojen hinnat ovat viime aikoina nousseet, minkä vuoksi aurinkoenergia voi auttaa säästämään rahaa entistä merkittävämmällä tavalla. Et välttämättä ole tullut ajatelleeksi myöskään sitä, että aurinkoenergian valitseminen oman kodin energiamuodoksi saattaa auttaa lisäämään kiinteistön arvoa. Se voi auttaa taloudenpidossa myös lyhyemmällä tähtäimellä, koska se auttaa pienentämään kotitalouden energialaskua.

Millaisia aurinkoenergiaratkaisuja on tarjolla kotitalouksille?

Myös kotitaloudet voivat hyötyä erilaisista aurinkoenergiaratkaisuista, joita voidaan asentaa niin omakotitaloihin kuin kerrostaloihinkin. Tarjolla on esimerkiksi aurinkokeräimiä, pumppuryhmiä ja varaajia. Lisäksi tarjolla on valmiita aurinkokeräinpaketteja, joiden avulla aurinkoenergian käyttöönotto on helppoa ja nopeaa. Yleensä tällainen paketti sisältää kaiken mitä tarvitset aurinkoenergian talteenottoon ja hyödyntämiseen. Paketin asentaminen on yleensä vaivatonta sekä nopeaa.

Toimiiko aurinkoenergia todella Suomessa?

Monella saattaa olla se harhakuva, ettei aurinkoenergia toimisi Suomessa. Tämä on kuitenkin väärä kuvitelma, sillä aurinkoenergiaa voidaan käyttää aivan hyvin myös Suomessa. On aika uskomatonta, että auringosta olisi mahdollista saada niin paljon energiaa, että se ylittäisi 10000 kertaa sen energiatarpeen, joka maapallolla tarvitaan. Onkin sääli, että aurinkoenergian hyödyntäminen on vielä tällä hetkellä melko vähäistä sen tarjoamaan potentiaaliin nähden.

Monien muiden positiivisten ominaisuuksiensa lisäksi aurinkoenergia on oivallinen energialähde myös siitä syystä, että auringon tarjoamaa säteilyä on mahdollista käyttää hyödyksi monin erilaisin tavoin. Sen hyödyntäminen onnistuu sekä aktiivisesti että passiivisesti.

Jos harkitset aurinkoenergian käyttöönottoa, kannattaa kääntyä asiantuntijan puoleen, joka osaa neuvoa sinulle, millainen järjestelmä sopii juuri sinun tarpeisiisi. Tätä varten on hyvä arvioida auringon säteilyn määrää, kotisi katon kuntoa sekä kotisi varaajia. Esimerkiksi kotisi savupiippu saattaa tuottaa varjoja, mikä voi häiritä aurinkoenergiaa tuottavan laitteiston toimimista. Sama koskee esimerkiksi isoja puita. Suomessa aurinko paistaa parhaiten etelästä. Jos kotisi katto on huonokuntoinen, saattaa olla parempi vaihtaa katto ennen aurinkojärjestelmän asentamista.